Allergie of intolerantie,  
     

Voedselallergie komt op dit moment 6 keer zo vaak voor als 10 jaar geleden. Vaak zijn het over het algemeen als gezond beschouwde voedingsmiddelen zoals melk en tarwe die uiteenlopende klachten veroorzaken.

Met name tarwe is moeilijk te vermijden omdat het in zo ontzettend veel producten wordt verwerkt. Het kost vaak veel tijd en moeite om een dergelijk dieet te volgen.

Voedselallergie en Voedselintolerantie

Het is al heel lang bekend dat er tussen mensen onderling grote verschillen zijn in het kunnen verdragen van voedingsmiddelen. Voedsel gebruiken dat niet goed past bij je gestel kan leiden tot voedsel-allergie of voedsel-intolerantie
Voedselallergie houdt in dat zelfs een kleine hoeveelheid van een product ernstige klachten geeft. Er bestaat in dat geval geen verband tussen de hoeveelheid die men gebruikt van het product en de ernst van de klacht. Die klachten kunnen uiteenlopen van astma aanvallen, jeuk, hoofdpijn en buikpijn tot bloeddrukstijging of bloederige ontlasting; eigenlijk is alles mogelijk. Hoewel de klachten heftig zijn, wordt toch soms geen verband gelegd met een voedingsmiddel omdat het schadelijke voedingsmiddel in vrijwel alle producten voorkomt, bijvoorbeeld tarwe.
Bij voedselintolerantie treden klachten pas op wanneer een grotere hoeveelheid van een bepaald product is gebruikt. Ook hierbij kunnen op den duur alle mogelijke klachten ontstaan, en ook hier geldt dat deze zelden in relatie worden gezien met verkeerde voeding. De medische wetenschap heeft in de loop der tijd allerlei namen aan die klachten gegeven, namen die niets zeggen over de oorzaak ervan. Oorzakelijke behandeling is er dus niet bij en deze aandoeningen worden dan ook als ongeneeslijk beschouwd. Niettemin worden vele medicijnen geslikt om de klachten te onderdrukken. Denk daarbij aan de ziekte van Crohn, aan Colitis Ulcerosa, aan Reuma, aan Vaatvernauwing enzovoorts. De praktijk heeft geleerd dat deze klachten -ongeacht de naam- verminderen en voorkomen kunnen worden als de voeding wordt aangepast aan de constitutie. Bovendien wordt hiermee onze conditie verbetert en het verouderingsproces vertraagd.

Bij de volgende diëten bieden Voedingswaar producten een uitkomst.

  • glutenvrij dieet
  • tarwevrij dieet
  • koemelkvrij dieet
  • lactosevrij dieet
  • eivrij dieet
  • sojavrij dieet
  • pindavrij dieet
  • MSG vrij dieet

Ze kunnen gegeten worden bij het ontbijt en de lunch, als tussendoortje en als tractatie bij de thee of koffie.

vrij van: pinda, gluten, noten, koemelk, sulfiet, soja, tarwe, koemelk, en lactose, gist, caseïne, sojaeiwit, zonder toegevoegd zout.

De site Voedingswaar.nl voorziet in productinformatie en informatie over voeding

 
klik hier voor een navigatievenster
Voedingswaardentabel
 
klik hier voor een navigatievenster
 
klik hier voor een navigatievenster
2006 Voedingswaar.nl

Google
WWW www.voedingswaar.nl