Glutenvrije voeding en informatie,  
     


"In ons gezin niet nodig"

Glutenvrij is in ons gezin niet nodig, zult u wellicht zeggen maar het aantal mensen bij wie een intolerantie voor gluten wordt geconstateerd breidt zich snel uit.
Afhankelijk van welke glutenvrije voeding of ingrediënten gekozen worden is het mogelijk om gezond en voedzaam te eten zonder dat er tekorten ontstaan.

 

glutenvrij hapje

In de praktijk blijkt vaak, door een eenzijdig glutenvrij dieet, het tegenovergestelde waardoor klachten blijven bestaan of in de loop van de tijd zelfs erger worden.

Gezonde voeding zonder gluten of zonder tarwe

Met deze wetenschap in gedachten zijn Voedingswaar producten ontwikkeld en worden deze daarom geproduceerd op twee verschillende locaties.

Tarwe-vrij is niet gluten-vrij

Tarwevrij is niet glutenvrij, in spelt zitten bijvoorbeeld ook gluten. Voor mensen met een allergie of intolerantie voor tarwe is spelt een uitkomst maar mensen met een glutenintolerantie moeten doorgaans alle glutenbevattende granen vermijden.
Speciaal daarom heeft Voedingswaar twee verschillende productgroepen ontwikkeld; éen zonder gluten, en éen zonder tarwe.


Gezond glutenvrij brood, taart en gebak

Iedere morgen of middag eten we brood maar voor incidentele gebeurtenissen zoals een feest ter gelegenheid van een geboortedag of trouwerij maakt de glutenvrije bakkerij gezonde maar vooral lekkere producten op maat naar wens of dieetvoorschrift van u, uw kind of visite. Heerlijke glutenvrije cake, taarten of gebakjes, nu eens niet op basis van mais- of aardappelzetmeel, behoren tot de mogelijkheden.

Denkt u ook eens aan minder heugelijke bijeenkomsten zoals een vergadering of begrafenis waar het niet ondenkbaar is dat er iemand aanwezig is met een allergie of intolerantie..


klik hier om verder te gaan naar deel 2

 

 
 
klik hier voor een navigatievenster
groen glutenvrij logo
 
 
klik hier voor een navigatievenster
almond tarts
 
klik hier voor een navigatievenster
©2006 Voedingswaar.nl
 

Google
WWW www.voedingswaar.nl