Logo Voedingswaar
Voedingswaar Gezonde Voeding

Voedingswaar Gezonde Voeding

Voedingswaar levert ingrediënten en producten van zeer hoge kwaliteit, aan o.a. delicatessen winkels, catering bedrijven en natuurvoedingswinkels.

Tevens voorzien wij meerder topsporters, waaronder schaatsers en wielrenners, van speciale voeding, specifieke receptuur en voedingsadvies.

klik hier voor een navigatievenster

Alsmede levert Voedingswaar aan patiëntenverenigingen en patiënten afhankelijk van de Voedselbank.

Voedingswaar is met name geschikt voor o.a. diabetici en patiënten met ontstekingsgerelateerde aandoeningen.

klik hier voor een navigatievenster

Een belangrijk aspect is dat Voedingswaar receptuur het gebruik van o.a. kristalsuiker, tarwe en plantaardige vetten volledig uitsluit, met o.a. als gevolg dat Voedingswaar producten gezond zijn voor de tanden, bloedsuikerregulerend zijn en gezonde celregeneratie en gezond cholesterol in de hand werken.

Voedingswaar ontwikkeld speciale receptuur, Voedingswaar foodcoaches geven voedingsadvies en lezingen over gezonde voeding .

De site Voedingswaar.nl voorziet in productinformatie en informatie over gezonde voeding.

Logo Link naar Navigatie popup

Logo Link naar Navigatie popup

Voedingswaar Speltmelen

Navigatie op deze website gaat als volgt;

 1. Aan de rechterzijde ziet u het ovale Voedingswaar logo, dat op elke pagina links aan de bovekant verschijnt. Als u het aanklikt, wordt u teruggeleidt naar deze pagina; voedingswaar-main.

 2. next
  U ziet rechts de navigatiebalk die verschijnt bovenaan als u naar boven scrolled.

 3. next
  Aan de rechterzijde ziet u een "hamburger" menu, dat op elke pagina rechtsboven verschijnt. Als u het aanklikt, opent een navigatie menu. Om te sluiten, klikt u de X op de plaats van hamburger menu.

 4. Logo Link naar Navigatie popup
  Aan de linkerzijde ziet u het tekst logo van Voedingswaar, dat op elke pagina verschijnt aan de rechterzijde. Een navigaitie slide-out verschijnt wanneer u het aanklikt. Klikt u ergens anders op de pagina dan sluit het slide-out menu zichzelf.

 5. Logo Link naar Navigatie popup
  Aan de rechterzijde ziet u het tekst logo van Voedingswaar, dat op elke pagina verschijnt aan de rechterzijde. Een navigatie pop-up verschijnt wanneer u het aanklikt.

 6. next
  Onder ieder artikel ziet u de neerwaartse breede pijl, afgebeeld aan de rechterzijde. Klik om naar het volgende artikel te navigeren.

 7. next
  Onder ieder artikel ziet u de opwaartse breede pijl, afgebeeld aan de rechterzijde. Klik om één stap terug te navigeren.

 8. Aan de rechterzijde van het scherm ziet u twee kleine pijltjes.


nextnextklik het logo hier rechts voor een navigatievenster Logo Link naar Navigatie popup

Inhoud

Logo Link naar Navigatie popup

Spelt Meel Zak

Speltmeel: de kracht van het oergraan voor Bio-fans

Een nieuwe gezondheidstrend is speltmeel niet - zelfs de oude Egyptenaren zouden het graan voor rond 8000 jaar geleden verbouwd hebben, voordat het zich via volksverhuizing naar Europa uitbreide.
In Duitsland is Spelt vooral bij de Schwaben geliefd, waarom het ook de naam "Schwabenkorn" draagt.
Helaas is de aanbouw en teelt van spelt niet zo gemakkelijk als die van tarwe, echter kan spelt - anders als zijn verwanten - op karige bodem gedijen. Spelt is bovendien robuust en weersbestendig wat het perfect maakt voor biologische landbouw.

next next

Logo Link naar Navigatie popup

Voedingswaar Speltmelen

De onderverdeling van de typenummers is als volgt:
Type 1050 en Type 1700 - 1800 noemen we speltmeel.
Type 812, Type 630 en Type 405 noemen we speltbloem soorten.
Meer over typenummer van meel-link..

 1. Speltmeel Type 1700 - Type 1800 en Type 1050 wordt voor het bakken van brood benut. Waar Type 1700, Type 1750 of Type 1800 noemen we Volkoren speltmeel waar het typenummer afhankelijk is van de molen waar het wordt gemalen. Type 1050 is door één zeef gezeefd, waarmee het meel van de grootste en hardste zemeldelen ontdaan wordt.

 2. Type 1050 bevat dus minder zemelen-link, waardoor het minder irriterend voor de maag is en bijkomstig ook minder fytinezuur -link bevat, waardoor de voedingstoffen van uw maaltijd beter opneembaar zijn.
  Volkoren speltmeel of speltmeel type 1050 lenen zich overigens ook uitstekend om oa muffins, broodjes of een tulband mee te bakken.

 3. Speltbloem type 812 wordt voor cake, pizza en gistdeeg gebruikt en is een alternatief voor tarwebloem type 812. Speltbloem 812 bevat in verhouding het hoogste gehalte aan gluten. Dit maakt het met name geschikt voor wittebrood of witbrood.

 4. Speltbloem type 630 gebruikt u het besten voor bolletjes en taartjes of gebak. Prima bruikbaar waar in recepten om patentbloem wordt gevraagd. De bloem kan in bijna alle recepten probleemloos dienen als vervanging van tarwebloem.

 5. Speltbloem type 405 leent zich vooral voor taartjes of gebak. Speltbloem 405 is de meest fijne bloemsoort die er is, en voelt ook zeer fijn aan wanneer men het tussen de duim en wijsvinger wrijft. Type 405 zorgt voor een zeer fijne luchtstructuur in bv kapsel van speltbloem.

  next next

klik op het onderstaande logo voor een navigatievenster Logo Link naar Navigatie popup

Voedingswaar spelt artikelen

Wilt u meer weten over Spelt? Speltmeel, speltbloem en speltproducten? Of hoe u spelt kunt gebruiken? Hier een aantal kennis artikelen:

klik op het onderstaande logo voor een navigatievenster

Logo Link naar Navigatie popup


navigatie menu

Speltmeel

Speltbloem

Spelt

Spelt Bakmix

Bakken met Spelt

Voedingswaarde

eerdere pagina's:
   Voedingswaar main       producten       ingrediënten       informatie       online shop       contact       groothandel