Teff muffin product informatie,  
      
Tarwevrij
Glutenvrij
Koemelkvrij en Lactosevrij
Gistvrij
Caseïnevrij
Sojaeiwitvrij, Sojaolievrij

Zonder toegevoegd zout
Zonder geraffineerde
koolhydraten
ofwel suikers

 

 

Voedingswaar Teff muffin met 100% teff zonder toevoegingen.

Koolhydraatarm, rijk aan onverzadigde vetten, hoogwaardige eiwitten en vitamines en mineralen en natuurlijk gezoet met sucanat. Als basis, naast gemalen teff, worden gemalen amandelen gebruikt, oftewel amandelmeel. Amandelen staan al sinds de oudheid bekend om hun geneeskrachtige werking. Ze bevatten veel onverzadigde vetten, die een positieve uitwerking op de gezondheid hebben.

Teff meel, teffmeel is glutenvrij,

Teff (Eragrostis tef) is een oud, betrouwbaar graan met lage risico's. Het wordt hoofdzakelijk gekweekt als graangewas en kan zich aan zowel een droog, als aan een nat klimaat aanpassen.
Het gras van teff wordt gekweekt als foerage voor vee. Het graan van teff wordt gemalen tot bloem, gegeten als havermoutpap of gebruikt om alcoholische dranken te brouwen. Teff heeft de kleinste graankorrel in de wereld, 150 teffkorrels wegen evenveel als één tarwekorrel. Teff kan als substituut dienen voor zaden, noten of andere graansoorten. Om mee te koken en te bakken; als bindmiddel voor soepen, hutspot, jus en puddingen, en om mee te wokken.
Wat de voedingswaarde betreft, teff bestaat hoofdzakelijk uit zemelen en kiemen, en bevat geen gluten - een bron van vele voedselallergieën. Teff is rijk aan calcium, fosfor, ijzer, koper, aluminium, barium en thiamine, en is een goede bron van proteïne, aminozuren (vooral lysine), koolhydraten en vezels. Teff is vrijwel onbekend in Noord-Amerika en noord Europa, de cultivatie gebeurt hoofdzakelijk door privé ondernemers.

Gezondheidsaspecten

Volgens recent onderzoek wordt door het eten van amandelen het risico op hart- en vaatziekten en diabetes aanzienlijk verminderd. Amandelen helpen een te hoog cholesterol dalen en bevorderen het afvallen bij mensen met overgewicht. Daarnaast werken amandelen ontstekingsremmend. Amandelen en eieren, een ander belangrijk ingrediënt in onze amandelmuffin, bevatten ruime hoeveelheden lecithine dat bekend staat als “hersenvoedsel”. Een hoofdbestanddeel van lecithine is inositol, dat is uitgeroepen tot neurotransmitter van het jaar 2000. Inositol bevrijdt van angst en spanning en helpt bij een hoge bloeddruk. De ontspannende werking van inositol kan op een elektro-encefalogram (EEG) aan de hand van hersengolven nauwkeurig worden aangetoond. Inositol is ook belangrijk voor de haargroei en kan haaruitval en kaalhoofdigheid voorkomen. Een ander hoofdbestanddeel van lecithine is choline, dat beschadigde hersencellen repareert en daardoor het geheugen verbetert. Aanvulling met lecithine verbetert in veel gevallen de toestand van patiënten met de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer.

Gezondheidsaspecten:

Eén kop gekookt teff bevat 387 milligram calcium (40 procent ADH, dat is meer dan in melk), 15 milligrammen ijzer (100 percent van ADH en tweemaal zo veel ijzer als tarwe en gerst) en is hoog in proteïne evenals vezels. Een rijke bron van borium, koper, fosfor, zink. Gluten-vrij.

Teff Amandel muffin, voor betere sportprestaties

Onze Teffmuffin is een uitstekende bron van vitamine E en het mineraal magnesium, twee voedingsstoffen die van bijzonder belang voor sporters. Een adequate voorziening met magnesium is onder meer van groot belang omdat dit mineraal nodig is voor het vrijmaken van energie uit ATP (adenosine-trifosfaat) en voor een goede werking van zenuwen, dwarsgestreepte spieren en het hart. Magnesium verhoogt het zuurstofgehalte in het bloed en verlaagt de concentratie koolstofdioxide (een stof die remmend werkt op het prestatievermogen) lager was.
Vitamine E beschermt de rode bloedlichaampje die de zuurstof transporteren op weg naar het hart en alle andere organen. Vitamine E zorgt ervoor dat spieren en zenuwen met zo min mogelijk zuurstof toe kunnen, hetgeen kracht en uithoudingsvermogen verhoogt. Topsporters die veel ingeademde lucht door hun longen jagen, persen ook veel mee zuurstof in het bloed en weefsel dan mensen die niet aan sport doen. Daarom moeten sportieve mensen extra letten op hun vitamine E voorziening.

Allergenen informatie

Tarwevrij, Glutenvrij, Koemelkvrij en Lactosevrij, Gistvrij, Caseïnevrij, Sojaeiwitvrij, Sojaolievrij, Zonder toegevoegd zout, Zonder geraffineerde koolhydraten ofwel suikers.


 
 
klik hier voor een navigatievenster
 
* Biologisch (Eko)
Voedingswaardentabel
 
klik hier voor een navigatievenster
 
 
klik hier voor een navigatievenster
2006 Voedingswaar.nl

Google
WWW www.voedingswaar.nl