Voedingswaar Speculaas, volgens authentieke receptuur;  
 

* Echte kaneel of veinskaneel: cassia (kassie)
Het verschil tussen Ceylon Kaneel vs Cassia kaneel

Als u op een etiket “kaneel” ziet staan, betekend dat niet dat het werkelijk kaneel betreft.
Kaneel is een specerij verkregen uit de binnenste schors van verschillende boomsoorten van het geslacht Cinnamomum . Kaneel wordt voornamelijk gebruikt als een aromatische smaakmaker en smaakstof in een grote variëteit aan keukens over de hele wereld, in zoete en hartige gerechten, ontbijtgranen , snackfoods en traditionele voedingsmiddelen. Het aroma en de smaak van kaneel komen voort uit de essentiële olie en het belangrijkste bestanddeel; cinnamaldehyde, en tal van andere bestanddelen, waaronder eugenol.
Verscheidene soorten kaneel worden vaak samen gegroepeerd en aan gerefereerd onder één noemer, als "cassia kaneel" of uitsluitend "cassia."
(Hollandsch: „kassie“ en „kassieboom.“)
Cinnamomum komt meer voor:

Latijnse benaming   Nederlands   Gebruik  
Cinnamomum iners = Kaneelboom = iners=niet actief;
zonder geur
 
Cinnamomum tamala = Kaneelboom = laurierblad  
Cinnamomum verum = Kaneelvaren = kamerplant  
Cinnamomum camphora = Kamferboom = kamfer  
Cinnamomum cassia = Kassieboom = cassia  
Cinnamomum zeylanicum = Kaneelboom = Ceylon kaneel  

Gemalen kaneel of cassia zijn nauwlijks van elkaar te ondescheiden
Cinnamomum zeylanicum vs Cinnamomum cassia
Links cassia, rechts Ceylon kaneel.

 

Echte kaneel (Cinnamonum zeylanicum van Sri Lanka of Ceylon kaneel) kan gebruikt worden bij maag-darmklachten zoals darmkrampen, gebrek aan eetlust, een opgeblazen gevoel, of diarree.

Echte kaneel vertraagd de glucoserespons

Echte kaneel vertraagd de glucoserespons na het eten, op een verantwoorde wijze. Allerlei types kaneel behoren tot dezelfde familie van planten, genoemd de Laurierfamilie (Lauraceae). In feite, zijn er meer kaneelsoorten in deze plantenfamilie (een geschatte 2.000-2.500 totaal) dan in welke andere plantensoort dan ook. Andere leden van het Cinnamomum geslacht die algemeen als voedsel worden genoten zijn onder andere avocado en laurierblad.

Meer gezondheidsvoordelen van echte kaneel,
preventie van diabetes

Verschillende kleine studies hebben kaneel verbonden aan een betere bloedsuikerspiegel. Een deel van dit werk laat zien dat echte kaneel de bloedsuikerspiegel zou kunnen beteugelen door het verlagen van insulineresistentie.
Een studie gepubliceerd in 2009 vond dat een 500 mg kaneel capsule tweemaal per dag genomen voor 90 dagen verbeterde hemoglobine A1C niveaus - een weerspiegeling van gemiddelde bloedsuikerspiegel in de afgelopen twee tot drie maanden - bij mensen met een slecht gereguleerde type 2 diabetes ( hemoglobine A1C-waarden van meer dan 7 procent).
In één studie, aten vrijwilligers van 1 tot 6 gram kaneel p/d gedurende 40 dagen . (Eén gram gemalen kaneel is ongeveer ruim een halve theelepel .) De onderzoekers ondervonden dat kaneel het cholesterolgehalte met ongeveer 18% en de bloedsuikerspiegel met 24% verlaagden.

 

Voedingswaar SpeltSpeculaasjes
Voedingswaar SpeltSpeculaasjes

In diverse Voedingswaar producten en receptuur gebruiken wij èchte kaneel, waaronder de Voedingswaar Speculaasvarianten, de Voedingswaar Spelt Kruid Muffins, de Voedingswaar Spelt Appel Muffins, de Voedingswaar Bakmix voor Spelt Kruid Muffins en de Voedingswaar Bakmix voor Spelt Appel Muffins

terug naar het begin

Referenties o.a.:
• Verspohl EJ, Bauer K, Neddermann E. Antidiabetic effect of Cinnamomum cassia and Cinnamomum zeylanicum in vivo and in vitro. Phytother Res 2005;19(3):203-6. 2005.
• Mang B, Wolters M, Schmitt B, et al. Effects of a cinnamon extract on plasma glucose, HbA, and serum lipids in diabetes mellitus type 2. Eur J Clin Invest 2006;36(5):340-4. 2006.

• Anderson RA. Chromium and polyphenols from cinnamon improve insulin sensitivity. Proc Nutr Soc 2008;67(1):48-53. 2008.
• Cinnamon: A Multifaceted Medicinal Plant https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4003790/

 

klik hier voor een navigatievenster

| Producten | Ingrediënten | Informatie | | Broodbakmachine Oplossingen | Over Broodbakmachines | Broodmix | Broodbakmachine Tips | | Groothandel | Links | Contact | Disclaimer | Spelt Meel | Amandel Meel | Sucanat | Teff meel | Speltbloem | Spelt Bakmix | Spelt Pasta | Bio Bouillon | Geklaarde Boter | voedingswaarde Geklaarde Boter | Spelt Speculaas | Navigatie | Online Winkel | Hallway | Winkels | close |
| ♥ De Voedingswaar Webcrew |


© 2017 Voedingswaar.nl. Alle rechten voorbehouden. “Voedingswaar”, “Voedingswaar.nl”, het “Voedingswaar logo”, het “Voedingswaar.nl script logo” en het design van de “Voedingswaar.nl” verpakking, “Voedingswaar Amandel Muffins”, “Voedingswaar Spelt Muffins”, “Voedingswaar Speculaas”, “Voedingswaar Spelt Speculaas”, “Spelt-O-Laas”, “Voedingswaar Sucanat”, “Sucanat-Spelt Voedingswaar” zijn gedeponeerde merken van Voedingswaar, Voedingswaar.nl.

 
producten
ingrediënten
informatie
speculaas
 
speltbrood
mix
online
winkel
terug
sluit venster
klik hier voor een navigatievenster
   

klik hier om
online te bestellen

 
    klik hier voor een navigatievenster  
       
     
klik hier voor een navigatievenster
klik hier voor een navigatievenster
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

klik hier om
online te bestellen

klik hier voor een navigatievenster
klik hier voor een navigatievenster
 

 

 

klik hier om
online te bestellen