Voedingswaar, Gezonde Voedings:  
 

GEZONDHEIDSCLAIM

Door: A.H. de Wijs


Meer energie, minder stress en een mooiere huid met Voedingswaar producten.

Goede vetten, ongeraffineerde koolhydraten en volwaardig eiwit, vitamines, mineralen en voedingsvezels zijn allemaal belangrijk om de gezondheid te ondersteunen en al deze voedingsstoffen vind je dan ook terug in onze muffins.

Onze muffins worden speciaal aanbevolen voor mensen met een verstoorde insulinehuishouding (diabetes, hypoglycemie), overgewicht en diverse gezondheidsklachten varierend van een onregelmatige stoelgang tot ernstige ziektes als kanker.

De ingredienten van onze muffins zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen waarvan we er hieronder drie zullen belichten.

Vitamine E beschermt tegen hart-en vaatziekten. De gunstige gevolgen van extra vitamine E heeft vooral in de belangstelling gestaan bij het bestrijden van hart- en vaatziekten vanwege de verminderde oxidatie van ldl-cholesterol die daardoor niet aan de vaatwand gaat plakken en een verminderde toename van ontstekingsbevorderende stoffen bij het ouder worden. Minstens zo belangrijk als voor de immuniteit, het hart en de bloedvaten is vitamine E ter bestrijding van neurologische aandoeningen. De afgelopen jaren hebben studies aangetoond dat hoge doses vitamine E het verloop van de ziektes van Alzheimer en Parkinson vertraagden, verbetering gaven bij epilepsie en en vermoedelijk bescherming bieden tegen de ziekte van Parkinson en neurologische complicaties bij diabetes.

Amandelen zijn een goede bron vitamine E en dienen als basis voor onze muffins.
Chroom neemt deel aan de suikerstofwisseling; het reguleert de bloedsuikerspiegel, helpt ter voorkoming van diabetes en hypoglycemie, helpt bij overgewicht omdat het de vetverbranding stimuleert en is van belang voor de productie van serotonine. Rauwe rietsuiker is rijk aan chroom. Tijdens het raffinageproces van rauw suikerriet tot (ruwe) rietsuiker gaat echter meer dan 90% van het chroom verloren evenals veel andere voedingsstoffen. Sucanat is puur, gedroogd suikerrietsap waarbij de van nature in suikerriet voorkomende voedingsstoffen zoals chroom behouden blijven.
Sucanat is ook een goede bron van calcium, het bevat gemiddeld per 100 gram net zoveel calcium als melk namelijk 125 mg. Calcium houdt niet alleen de botten in goede conditie, het neutraliseert ook overmatig melkzuur in ons lichaam dat zich opstapelt ten gevolge van inspannende lichamelijke activiteit of geestelijke stress. Calcium heeft een kalmerend effect en helpt bij slapeloosheid, bovendien is het belangrijk voor een gezonde “teint”.


 

     
       
       
       
    klik hier voor een navigatievenster  
       
         
2005 Voedingswaar.nl