GEZONDHEIDSCLAIM
Door:
A.H. de Wijs
Meer energie, minder stress en een mooiere huid met Voedingswaar producten.
Goede vetten, ongeraffineerde koolhydraten en volwaardig
eiwit, vitamines, mineralen en voedingsvezels zijn allemaal belangrijk
om de gezondheid te ondersteunen en al deze voedingsstoffen vind je
dan ook terug in onze muffins.
Onze muffins worden speciaal aanbevolen voor mensen
met een verstoorde insulinehuishouding (diabetes, hypoglycemie), overgewicht
en diverse gezondheidsklachten varierend van een onregelmatige stoelgang
tot ernstige ziektes als kanker.
De ingredienten van onze muffins zijn rijk aan belangrijke
voedingsstoffen waarvan we er hieronder drie zullen belichten.
Vitamine E beschermt tegen hart-en vaatziekten. De gunstige
gevolgen van extra vitamine E heeft vooral in de belangstelling gestaan
bij het bestrijden van hart- en vaatziekten vanwege de verminderde oxidatie
van ldl-cholesterol die daardoor niet aan de vaatwand gaat plakken en
een verminderde toename van ontstekingsbevorderende stoffen bij het
ouder worden. Minstens zo belangrijk als voor de immuniteit, het hart
en de bloedvaten is vitamine E ter bestrijding van neurologische aandoeningen.
De afgelopen jaren hebben studies aangetoond dat hoge doses vitamine
E het verloop van de ziektes van Alzheimer en Parkinson vertraagden,
verbetering gaven bij epilepsie en en vermoedelijk bescherming bieden
tegen de ziekte van Parkinson en neurologische complicaties bij diabetes.
Amandelen zijn een goede bron vitamine E en dienen als
basis voor onze muffins.
Chroom neemt deel aan de suikerstofwisseling; het reguleert de bloedsuikerspiegel,
helpt ter voorkoming van diabetes en hypoglycemie, helpt bij overgewicht
omdat het de vetverbranding stimuleert en is van belang voor de productie
van serotonine. Rauwe rietsuiker is rijk aan chroom. Tijdens het raffinageproces
van rauw suikerriet tot (ruwe) rietsuiker gaat echter meer dan 90% van
het chroom verloren evenals veel andere voedingsstoffen. Sucanat is
puur, gedroogd suikerrietsap waarbij de van nature in suikerriet voorkomende
voedingsstoffen zoals chroom behouden blijven.
Sucanat is ook een goede bron van calcium, het bevat gemiddeld per 100
gram net zoveel calcium als melk namelijk 125 mg. Calcium houdt niet
alleen de botten in goede conditie, het neutraliseert ook overmatig
melkzuur in ons lichaam dat zich opstapelt ten gevolge van inspannende
lichamelijke activiteit of geestelijke stress. Calcium heeft een kalmerend
effect en helpt bij slapeloosheid, bovendien is het belangrijk voor
een gezonde “teint”.
|