Voedingswaar
enter voedingswaar.nl
 
 
 

 

 

Druk op de "grote rode knop" om binnen te gaan

enter voedingswaar.nl

 

 

 

Voedingswaar "Gezonde voeding"

Voedingswaar levert ingrediënten en producten van zeer hoge kwaliteit, aan o.a. Delicatessen winkels, Catering bedrijven en Natuurvoedingswinkels.
Wij selecteren enkel de beste ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Met als resultaat dat onze producten geen sterk allergene voedingsmiddelen bevatten en geschikt zijn voor de meeste dieeten zoals het Heller dieet (hellerdieet), Atkins (atkinsdieets), Moerman (moermandieet), het Houtsmuller dieet (Houtsmullerdieet) en het Bloedgroepdieet. Tevens sluit het aan bij de orthomoleculaire voeding wijze.
We leveren producten vrij van; tarwe, gluten, koemelk of lactose.
We produceren ook kleine oplagen, geheel naar Uw dieet-wens

Onze muffins hebben alles in zich wat je van een verstandig voedingsmiddel mag verwachten.
Ze leveren energie en geven een langdurig voldaan gevoel. Door het hoge gehalte aan vitamines, mineralen en vezels dragen ze bij aan het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel.

Ze bieden bovendien een uitkomst voor mensen die om gezondheidsredenen dagelijkse voedingsmiddelen als tarwe, melk en geraffineerde suiker moeten vermijden.

Gluten-vrij en Caseïne-vrij

glutenvrij*, = glutenvrij, Tarwe vrij , Koemelk vrij, Betaalbaar.

 

Druk op de "grote rode knop" om binnen te gaan

enter voedingswaar.nl

 

   

Dieetinformatie amandelmuffins

Koolhydraatarm

De amandelmuffins zijn rijk aan onverzadigde vetten en proteïne.

Tarwevrij en Gluten-vrij

Lactose-vrij en koemelkvrij

Gezonde voeding

Aan gezonde voeding is de laatste tijd uitgebreid aandacht besteed.
Gezonde voeding is essentieel voor een goede gezondheid en om het lichaam optimaal te laten functioneren. Gezonde voeding is de basis voor een gezond leven en gezonde voeding is belangrijk om gezond te blijven
Gezonde voeding is samengesteld uit een evenwichtige verdeling van eiwitten, koolhydraten en vetten. Gezonde voeding is voor de meeste mensen slechts een vanzelfsprekende bijzaak. Gezonde voeding is de basis van een gezond lichaam en gezonde voeding is de basis voor een goed figuur. Gezonde voeding is onderdeel van een gezonde levenswijze; mensen hoeven niet alles te laten staan wat ze lekker vinden; Naast gezonde voeding is beweging ook heel belangrijk bij het afvallen.en gezonde voeding is belangrijk voor een goede conditie.
Gezonde voeding is essentieel voor de gezondheid op latere leeftijd maar gezonde voeding is natuurlijk gedurende het hele leven belangrijk.

Voedingswaar.nl staat voor gezonde voeding.
Op basis van spelt en amandelen als gezondheids voedsel
klik hier voor gezonde voeding

Suiker-vrij

Suiker is de laatste jaren één van de meest besproken voedingsstoffen. Wat suiker is en wat het met ons lichaam en onze gezondheid doet is vaak onderwerp van discussie. Suiker is belangrijk voor de wereldeconomie. Suiker is toegevoegd aan en suiker is verwerkt in talloze producten. Een probleem van witte suiker is het nadelige effect op de bloedsuikerspiegel.
Witte suiker is voor iedere hypoglykemist uit den boze maar voor andere voedingsmiddelen geldt dat de een er veel last van heeft en de ander niet of nauwelijks.

Allergie

Allergie is een aandoening die zowel vrij onschuldige als belastende kwalen kan uitlokken
Allergie is een reactie van ons immuunsysteem op een stof waarvan het lichaam heeft bepaald dat het gevaar kan opleveren. Het percentage mensen met een allergie is sinds het begin van deze eeuw spectaculair toegenomen.Allergie is meetbaar in het bloed en aantoonbaar met huidtesten. Allergie is een vrijwel onvoorspelbaar verschijnsel. Een allergie is niet altijd direct vast te stellen en over allergie is nog niet veel bekend. Allergie is een overgevoeligheid voor één of meerdere stoffen; bij allergie is het zeer belangrijk dat contact met het allergeen zo veel mogelijk wordt vermeden. Allergie is seizoen en weersafhankelijk. Allergie is een steeds groter wordend probleem. Zoals gezegd; allergie is een overdreven afweerreactie van het lichaam op een bepaalde stof. Vooral het percentage kinderen met een allergie is opmerkelijk groot. Een veel voorkomende allergie is koemelkallergie. Tarwe allergie is niet hetzelfde als een glutenintolerantie. Omtrent allergie is nog niet alles opgehelderd, de behandeling van allergie is moeilijk en een dieet bij allergie is maatwerk.

 

Glutenvrij

Gluten is een eiwitbestanddeel dat voorkomt in de zetmeelkorrel van bepaalde graansoorten. Onze amandelmuffins zijn glutenvrij.

TOEGESTAAN, glutenvrij
- maïs
- rijst
- aardappel
- boekweit
- gierst
- teff
- sorghum
- quinoa
- amaranth
- soja
- kikkererwtenmeel
- tapioca
- guarpitmeel
- arrowroot (pijlwortelmeel)
- johannesbroodpitmeel
- xanthaangom
- zetmeel en gemodificeerd zetmeel vanbovenstaande producten.

 

NIET TOEGESTAAN, gluten bevattend

- tarwe
- haver
- rogge
- gerst
- spelt
- kamuten alle producten die hiervan gemaaktzijn, zoals griesmeel, gort, cous-cous,bulgur, seitan etc.- zetmeel en gemodificeerd zetmeel vanbovenstaande productenTENZIJ1)op de verpakking staat aangegeven dathet product glutenvrij is en/of een productvoorzien is van het internationale logovoor glutenvrij (de doorgestreeptekorenaar). Deze producten voldoen aande norm van de Codex Alimentarius.12)het product als glutenvrij vermeld staat in de ‘Lijst van glutenvrije merkartikelen’,uitgegeven door het Voedingscentrum. 21Er bestaat ook tarwezetmeel wat glutenvrij gemaakt is. Dit mag officieel glutenvrij genoemdworden, maar is niet 100% vrij van gluten. Het gehalte aan gluten moet voldoen aan de normvan de Codex Alimentarius: een internationale afspraak over de bovengrens van hetglutengehalte in producten. Deze grens ligt bij 200 ppm (=deeltjes per miljoen). Ligt hetglutengehalte onder de 200 ppm dan mag het product glutenvrij genoemd worden. Voorsommige mensen met coeliakie is deze kleine hoeveelheid gluten nog teveel, zij krijgenklachten en kunnen beter kiezen voor producten die van nature glutenvrij zijn.2De samenstelling van een product kan door de fabrikant zonder aankondiging veranderdworden. Dit betekent dat de ingrediëntendeclaratie op de verpakking altijd gelezen moetworden om te zien of er gluten bevattende ingrediënten in het product voorkomen. Bovendienkan men op internet de laatste wijzigingen/aanvullingen in de lijst van glutenvrijemerkartikelen vinden onder www.voedingscentrum.nl en in ‘Glutenvrij’ het kwartaalblad van deNederlandse Coeliakie Vereniging.N.B.: Vanaf 2000 moeten fabrikanten op het etiket vermelden als het zetmeel, dat zij in het productverwerkt hebben, afkomstig is van gluten bevattend graan. Als er op een etiket zetmeel ofgemodificeerd zetmeel staat, kan men er vanuit gaan dat het zetmeel afkomstig is van glutenvrijgraan en dus “veilig” is voor coeliakiepatiënten. Het is natuurlijk afhankelijk van de overigeingrediënten van het product of het product in zijn geheel glutenvrij is.Meer informatie over productinformatie en de etikettering van producten kunt u vinden in de brochure‘Coeliakie en het glutenvrije dieet’.Bron: Nederlandse Coeliakie Vereniging november 2003Auteur A.M.GrijpmaDit document kunt u downloaden vanaf www.coeliakievereniging.nl Bibliotheek Glutenvrij meel (PDF formaat)blz 1 van 1.

 

Spelt is een oud graan dat negen duizend jaar geleden in oud Egypte werd gekweekt. Spelt is een van de eerste granen gekend door de mens en wordt vermeld in het Oude Testament in Exodus 9:31 en Ezechiël 4:9.

Van het Oude Egypte, spelt migreerde naar Europa langs de noordelijke kust van de Zwarte Zee en werd gevestigd in zuidelijk Duitsland en Zwitserland (1800-1200BC).Tegen 500 v. Chr. was spelt het belangrijkste graan in zuidelijk Engeland. Van Europa namen de Zwitserse immigranten het graan naar Ohio, USA rond 1770 n. Chr.

Over tijd groeide spelt overal in de Verenigde Staten tot het ten gunste van moderne tarwesoorten werd verlaten.

De moderne soorten werden gekozen aangezien zij geschikt waren voor de moderne in water oplosbare meststoffen en de opbrengsten hoger waren.

Onlangs verscheen spelt opnieuw als populaire maal graan wegens zijn gezondheidsvoordelen.

Gezondeheids voordelen van spelt
Spelt is een populair en gezond product om de volgende redenen:

Gespeld bevat grote hoeveelheden anti carcinoom B17, welke het lichaam helpen vechten tegen kanker.
Spelt wordt gemakkelijk verteerd. Zijnde zeer goed oplosbaar in water worden spelt voedingswaarden beschikbaar voor ons met een minimum aan spijsverteringswerk. Dit laat onze lichaamscellen toe om snel voor optimale prestaties te worden gevoed en versterkt. Tarwe in vergelijking is moeilijk te verteren en kan velen een opgeblazen gevoel geven.
Spelt bevat speciale koolhydraten die een beslissende rol spelen in het bevorderen van het lichaams immuun systeem. Dientengevolge wordt spelt nu gebruikt bij de behandeling van chronische besmettingen met inbegrip van herpes en aids.
Spelt heeft een zeer hoog gehalte ruwe vezels, veel hoger dan tarwe, en is verantwoordelijk voor een schoon en gezond spijsverteringskanaal.
In tarwe de zemelen en tarwekiem bevatten de essentiële voedingsmiddelen die gewoonlijk in de productie van bloem worden verwijderd. In spelt bevinden deze essentiële voedingsmiddelen zich door de hele korrel en gaan niet verloren in het maalprocédé.
Spelt is een laag allergie graan en kan een goede vervanging voor tarwe zijn.

Bakken met spelt
Bakken met spelt bloem is gelijkaardig aan bakken met tarwemeel. Speltbloem maakt eigenlijk uitstekend brood. Het is niets als rijstbrood enz. dat gewoonlijk vrij onaantrekkelijk is. Het speltbrood is gewoonlijk niet droog en heeft een nootachtige smaak.

Spelt groeien
Spelt is een graan met een relatief lage opbrengst die vroeg op goed voorbereide grond wordt geplant en laat geoogst. Bij oogst zal het graan niet beschadigen en zal later ont-schild moeten worden. Om deze redenen is spelt een duur graan om te kopen.

nieuw: Spelt Bakmix voor de broodbakmachine

Kant en klare bakmix zonder tarwe

Broodbakmachine 1
Broodbakmachine 1
Broodbakmachine 2
Broodbakmachine  2

Google
WWW www.voedingswaar.nl

 

Home | Producten | Ingrediënten | Informatie | groothandel | links | contact | disclaimer

https://www.voedingswaar.nl/Voedingswaar Gezonde Voeding.cdr

klik hier voor een navigatievenster

| Producten | Ingrediënten | Informatie | | Broodbakmachine Oplossingen | Over Broodbakmachines | Broodmix | Broodbakmachine Tips | | Groothandel | Links | Contact | Disclaimer | Spelt Meel | Amandel Meel | Sucanat | Teff meel | Speltbloem | Spelt Bakmix | Spelt Pasta | Bio Bouillon | Geklaarde Boter | voedingswaarde Geklaarde Boter | Spelt Speculaas | Navigatie | Online Winkel | Hallway | Winkels | close |
| ♥ De Voedingswaar Webcrew |


© 2004-2018 Voedingswaar.nl. Alle rechten voorbehouden. “Voedingswaar”, “Voedingswaar.nl”, het “Voedingswaar logo”, het “Voedingswaar.nl script logo” en het design van de “Voedingswaar.nl” verpakking, “Voedingswaar Amandel Muffins”, “Voedingswaar Spelt Muffins”, “Voedingswaar Speculaas”, “Voedingswaar Spelt Speculaas”, “Spelt-O-Laas”, “Voedingswaar Sucanat”, “Sucanat-Spelt Voedingswaar” zijn gedeponeerde merken van Voedingswaar, Voedingswaar.nl.