Choco Amandel muffin product informatie,  
      
Tarwevrij
Glutenvrij
Koemelkvrij en Lactosevrij
Gistvrij
Caseïnevrij
Sojaeiwitvrij, Sojaolievrij

Zonder toegevoegd zout
Zonder geraffineerde
koolhydraten
ofwel suikers

 

 

Voedingswaar Choco Amandelmuffin

Koolhydraatarm, rijk aan onverzadigde vetten, hoogwaardige eiwitten en vitamines en mineralen en natuurlijk gezoet met sucanat. Als basis worden gemalen amandelen gebruikt, oftewel amandelmeel. Amandelen staan al sinds de oudheid bekend om hun geneeskrachtige werking. Ze bevatten veel onverzadigde vetten, die een positieve uitwerking op de gezondheid hebben.

Anti-oxidanten in cacao

Volgens recent onderzoek is cacao als voedingsmiddel van belang vanweg haar anti-oxidant werking in het lichaam. Tijdens de 1e internationale conferentie over polyfenolen en gezondheid in Vichy, besprak professor Carl Keen van de Universiteit van Californie de resultaten van de nieuwste studies over de effecten van de flavonoïden (krachtige anti-oxidanten) in cacao op de cardiovasculaire gezondheid. Eerste vaststelling: de consumptie van cacao in vaste of vloeibare vorm verhoogt het antioxiderende vermogen van het plasma en vermindert de vetoxidatie, een verschijnsel dat vergelijkbaar is met wat vastgesteld wordt bij rode wijn of thee.
Mensen die regelmatig last van hoofdpijn hebben dienen voorzichtig te zijn met de consumptie van cacao en rode wijn omdat de klachten vaak verergeren na het eten van dergelijke, gefermenteerde producten.

Gezondheidsaspecten

Volgens recent onderzoek wordt door het eten van amandelen het risico op hart- en vaatziekten en diabetes aanzienlijk verminderd. Amandelen helpen een te hoog cholesterol dalen en bevorderen het afvallen bij mensen met overgewicht. Daarnaast werken amandelen ontstekingsremmend. Amandelen en eieren, een ander belangrijk ingrediënt in onze amandelmuffin, bevatten ruime hoeveelheden lecithine dat bekend staat als “hersenvoedsel”. Een hoofdbestanddeel van lecithine is inositol, dat is uitgeroepen tot neurotransmitter van het jaar 2000. Inositol bevrijdt van angst en spanning en helpt bij een hoge bloeddruk. De ontspannende werking van inositol kan op een elektro-encefalogram (EEG) aan de hand van hersengolven nauwkeurig worden aangetoond. Inositol is ook belangrijk voor de haargroei en kan haaruitval en kaalhoofdigheid voorkomen. Een ander hoofdbestanddeel van lecithine is choline, dat beschadigde hersencellen repareert en daardoor het geheugen verbetert. Aanvulling met lecithine verbetert in veel gevallen de toestand van patiënten met de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer.

ChocoAmandelmuffin voor betere sportprestaties

Onze Amandelmuffin is een uitstekende bron van vitamine E en het mineraal magnesium, twee voedingsstoffen die van bijzonder belang voor sporters. Een adequate voorziening met magnesium is onder meer van groot belang omdat dit mineraal nodig is voor het vrijmaken van energie uit ATP (adenosine-trifosfaat) en voor een goede werking van zenuwen, dwarsgestreepte spieren en het hart. Magnesium verhoogt het zuurstofgehalte in het bloed en verlaagt de concentratie koolstofdioxide (een stof die remmend werkt op het prestatievermogen) lager was.
Vitamine E beschermt de rode bloedlichaampje die de zuurstof transporteren op weg naar het hart en alle andere organen. Vitamine E zorgt ervoor dat spieren en zenuwen met zo min mogelijk zuurstof toe kunnen, hetgeen kracht en uithoudingsvermogen verhoogt. Topsporters die veel ingeademde lucht door hun longen jagen, persen ook veel mee zuurstof in het bloed en weefsel dan mensen die niet aan sport doen. Daarom moeten sportieve mensen extra letten op hun vitamine E voorziening.

Allergenen informatie

Tarwevrij, Glutenvrij, Koemelkvrij en Lactosevrij, Gistvrij, Caseïnevrij, Sojaeiwitvrij, Sojaolievrij, Zonder toegevoegd zout, Zonder geraffineerde koolhydraten ofwel suikers.

 
 
klik hier voor een navigatievenster
 
* Biologisch (Eko)
Voedingswaardentabel
 
klik hier voor een navigatievenster
 

Zoek naar Voedingswaar producten met: Choco en Amandel

 

Uitgebreid Zoeken binnen de Voedingswaar Productlijn

klik hier voor een navigatievenster
2011 Voedingswaar.nl