Amandel muffin product informatie,  
      
Tarwevrij
Glutenvrij
Koemelkvrij en Lactosevrij
Gistvrij
Caseïnevrij
Sojaeiwitvrij, Sojaolievrij
Zonder toegevoegd zout
Zonder geraffineerde
koolhydraten
ofwel suikers

 

 

Voedingswaar Amandelmuffin 100%

Koolhydraatarm, rijk aan onverzadigde vetten, hoogwaardige eiwitten en vitamines en mineralen en natuurlijk gezoet met sucanat. Als basis worden gemalen amandelen gebruikt, oftewel amandelmeel. Amandelen staan al sinds de oudheid bekend om hun geneeskrachtige werking. Ze bevatten veel onverzadigde vetten, die een positieve uitwerking op de gezondheid hebben.

Gezondheidsaspecten

Volgens recent onderzoek wordt door het eten van amandelen het risico op hart- en vaatziekten en diabetes aanzienlijk verminderd. Amandelen helpen een te hoog cholesterol dalen en bevorderen het afvallen bij mensen met overgewicht. Daarnaast werken amandelen ontstekingsremmend. Amandelen en eieren, een ander belangrijk ingrediënt in onze amandelmuffin, bevatten ruime hoeveelheden lecithine dat bekend staat als “hersenvoedsel”. Een hoofdbestanddeel van lecithine is inositol, dat is uitgeroepen tot neurotransmitter van het jaar 2000. Inositol bevrijdt van angst en spanning en helpt bij een hoge bloeddruk. De ontspannende werking van inositol kan op een elektro-encefalogram (EEG) aan de hand van hersengolven nauwkeurig worden aangetoond. Inositol is ook belangrijk voor de haargroei en kan haaruitval en kaalhoofdigheid voorkomen. Een ander hoofdbestanddeel van lecithine is choline, dat beschadigde hersencellen repareert en daardoor het geheugen verbetert. Aanvulling met lecithine verbetert in veel gevallen de toestand van patiënten met de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer.

Amandelmuffin voor betere sportprestaties

Onze Amandelmuffin is een uitstekende bron van vitamine E en het mineraal magnesium, twee voedingsstoffen die van bijzonder belang voor sporters. Een adequate voorziening met magnesium is onder meer van groot belang omdat dit mineraal nodig is voor het vrijmaken van energie uit ATP (adenosine-trifosfaat) en voor een goede werking van zenuwen, dwarsgestreepte spieren en het hart. Magnesium verhoogt het zuurstofgehalte in het bloed en verlaagt de concentratie koolstofdioxide (een stof die remmend werkt op het prestatievermogen) lager was.
Vitamine E beschermt de rode bloedlichaampje die de zuurstof transporteren op weg naar het hart en alle andere organen. Vitamine E zorgt ervoor dat spieren en zenuwen met zo min mogelijk zuurstof toe kunnen, hetgeen kracht en uithoudingsvermogen verhoogt. Topsporters die veel ingeademde lucht door hun longen jagen, persen ook veel mee zuurstof in het bloed en weefsel dan mensen die niet aan sport doen. Daarom moeten sportieve mensen extra letten op hun vitamine E voorziening.

Allergenen informatie

Tarwevrij, Glutenvrij, Koemelkvrij en Lactosevrij, Gistvrij, Caseïnevrij, Sojaeiwitvrij, Sojaolievrij, Zonder toegevoegd zout, Zonder geraffineerde koolhydraten ofwel suikers.


 

terug

 

 
klik hier voor een navigatievenster
 

* Biologisch (Eko)

Voedingswaardentabel
 
klik hier voor een navigatievenster
 
 
klik hier voor een navigatievenster
2006 Voedingswaar.nl

Google
WWW www.voedingswaar.nl