Amandelmeel product informatie,  
 


Amandelmeelzak

     
Tarwevrij
Glutenvrij
Koemelkvrij en Lactosevrij
Gistvrij
Caseïnevrij
Sojaeiwitvrij, Sojaolievrij
Zonder toegevoegd zout
Zonder geraffineerde
koolhydraten ofwel suikers


Het Goedkoopste Amandelmeel online.
Wij begrijpen dat de meeste van u goedkoop amandelmeel zoeken i.v.m. allergie of ziekte.
Onze prijs is nagenoeg de kostprijs van de amandelen.

Wij malen de amandelen rul, om de bakeigenschappen te bevorderen.
Het tot poeder gemalen amandelmeel is goed voor marsepein, maar niet om cake, koek of brood mee te bakken.
Ook om de bakeigenschappen te bevorderen: ons amandelmeel is rul maar bevat nagenoeg geen stukjes ongemalen amandelen.
Wij raden aan om wijnsteen bakpoeder te gebruiken, dit geeft een veel beter bakresultaat dan normaal bakpoeder of baking soda.


Amandelmeel, rijk aan vitaminen en mineralen

Van de voedingswaarde van amandelen, valt gelijk op dat ze rijk zijn aan de vitaminen B1, B2, B6 en E.

Ze hebben verder een hoog gehalte aan de mineralen calcium, ijzer, fosfor, kalium, magnesium, zink, koper, mangaan, selenium en chroom. Amandelen zijn bijzonder geneeskrachtig en heel geschikt voor mensen met de meest uiteenlopende gezondheidsklachten. Verder kenmerken amandelen zich door het hoge gehalte aan goede vetten en hoogwaardige proteine, de rijkdom aan vezels en de hoge energiewaarde. Daarom zijn amandelen niet 'zomaar een tussendoortje ', maar moeten we ze als een volwaardige maaltijd zien, gemakkelijk te combineren met andere ingredienten.

Amandelmeel is rijk aan magnesium

Door het hoge gehalte aan magnesium zijn ze zeer geschikt voor sporters die een hogere magnesiumbehoefte hebben. Amandelen zijn goed bij diverse spijsverteringsstoornissen.

Amandelmeel is licht verteerbaar

Amandelen zijn bijzonder geschikt voor leverpatiënten: amandelvet is lichter verteerbaar dan andere vetten.

Amandelmelk staat bekend als voedzaam en licht verteerbaar voor zuigelingen, kleuters en zieken.

Baby's kunnen voor hun tweede jaar geen vast voedsel verteren; als ze om de een of andere reden geen moedermelk kunnen krijgen, kan men als volgt te werk gaan. Het amandeleiwit wordt in 90% van de gevallen beter opgenomen dan koemelkeiwit. Amandelmelk is eveneens een prachtige vervanging voor de ook wel bekritiseerde sojamelk. Het kan bijdragen tot de genezing van dauwworm, maag- en darmstoornissen.

Het malen van amandelen verhoogt de opneembaarheid.

Allergenen informatie

Tarwevrij, Glutenvrij, Koemelkvrij en Lactosevrij, Gistvrij, Caseïnevrij, Sojaeiwitvrij, Sojaolievrij, Zonder toegevoegd zout, Zonder geraffineerde koolhydraten ofwel suikers.

amandelmeel

Over amandelen, amandelmeel is glutenvrij.

Een amandel wordt vaak gezien als een noot maar is eigenlijk een pit. De amandel behoort plantkundig tot de rozenfamilie die in 3 subfamilies is verdeeld waarvan de leden onderling nauw verwant zijn. De amandel is lid van de pruim subfamilie samen met de pruim, abrikoos, kers, perzik en nectarine.

Amandelen zijn heel gezond, ze bevatten vetten van de goede soort (onverzadigde), die helpen het cholesterolgehalte te verlagen. Ze bevatten veel vitamine E en zijn rijk aan het mineraal magnesium.

In Nederland komen tekorten aan magnesium veelvuldig voor, vooral bij ouderen.
Magnesium wordt uitgeput door alcohol en wie regelmatig producten met wit meel en witte suiker eet heeft een vergroot risico op magnesiumtekort omdat het lichaam opgeslagen magnesium gebruikt voor het verwerken van deze stoffen.

Vitamine E beschermt onze cellen tegen vrije radicalen. Een vrije radicaal is een molecuul met een nog ongebruikte bindingsmogelijkheid. Die ongebruikte bindingsmogelijkheden kun je zien als een soort haken die zich graag ergens aan vastgrijpen. Ze beschadigen andere moleculen doordat ze er met hun haken elektronen uit los trekken en veroorzaken zo vroegtijdige veroudering en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en kanker.

De amandel staat symbool voor vruchtbaarheid. Dat is niet zo verwonderlijk als je weet dat vitamine E een gunstige invloed heeft op de vruchtbaarheid en seksuele potentie.

Amandelmeel heeft vele mooie eigenschappen, zo is het glutenvrij. Glutenvrij is in ons gezin niet nodig, zult U wellicht zeggen maar het aantal mensen bij wie een intolerantie voor gluten wordt geconstateerd breidt zich snel uit. Glutenvrij is niet tarwevrij, in spelt zitten bijvoorbeeld ook gluten. Voor mensen met een allergie of intolerantie voor tarwe is spelt een uitkomst maar mensen met een glutenintolerantie moeten doorgaans alle glutenbevattende granen vermijden. Aangezien amandelmeel glutenvrij is en voldoet aan de eisen voor meelprodukten van de moderne westerse consument is het een prima vervanging van andere meelsoorten. Amandel meel is een goede nieuwkomer in onze winkel evenals speltmeel.

Amandelmeel verkrijgbaar in Nederland, wordt voornamelijk uit Italië en Spanje geïmporteerd.
Voedingswaar.nl importeert amandelmeel uit Californië, USA.
Hier hebben we voor gekozen aangezien de kwaliteit van het Californische amandelmeel een stuk beter, en constanter, is.
Dit komt ten goede van de bakeigenschappen en zorgt voor continuïteit in onze producten bereid met amandelmeel.
Er bestaan twee soorten amandelen: de zoete of gewone amandel en de bittere amandel. De bittere amandel werd vroeger gebruikt om het aroma van de zoete amandel te versterken in bijvoorbeeld marsepein of amandelspijs. Tegenwoordig wordt de bittere amandel vervangen door de veel goedkopere abrikozenpitmeel. De bittere amandel is bijna niet meer te koop.
Amandelen worden in veel vormen verkocht: Geblancheerd, hele gepelde, gedopt, gehakt, met of zonder vlies, gehalveerd en als amandelschaafsel.
In sommige recepten komt amandelpoeder voor, er kunnen 2 verschillende dingen mee bedoeld worden:
- Amandelen die gemalen zijn nadat ze ontdaan zijn van de amandelolie; amandelbloem.
-Gepelde, gemalen amandelen; amandelmeel.

Amandelbloem is een bakkerijgrondstof en geeft een droger resultaat dan amandelmeel.
De waardevolle amandelolie die er uitgehaald is wordt in de reguliere bakkerijen gecompenseerd door ander vet (margarine, boter, korst- of toermargarine.) In de Voedingswaar bakkerij maken we hier geen gebruik van.

Amandelmeel en amandelbloem worden veel gebruikt in het Midden Oosten, in de Marokkaanse en Indiase keuken.

lees verder over de amandel; klik hier

 

 

Voedingswaar Amandelen 
Klik hier voor meer lekkers gemaakt van geblancheerd- en ongeblancheerd amandelmeel,
en
producten, met amandelen, om zelf te maken:  

 

producten
ingrediënten

informatie

online
winkel

speltbrood
mix

terug
sluit venster

klik hier voor een navigatievenster
ingrediënten:
amandelmeel (100% amandel met vlies)
Voedingswaardentabel
 
klik hier voor een navigatievenster
amandelen
 
klik hier voor een navigatievenster
©-2004 - 2017 Voedingswaar.nl

Google
WWW www.voedingswaar.nl