![]() |
||||
De Voedingswaarde van Geklaarde Boter |
||||
Voedselgroep: Olie, vet, boter, reuzel | ||||
De opgaven van voedingswaarden zijn gebaseerd op de Bundeslebensmittelschlüssel 3.02 en zijn onderdeel van voedings-software NutriGuide® en Prodi®. Zij hebben betrekking op 100 g van het overeenkomstige levensmiddel. |
||||
belangrijkste voedingsstoffen | ||||
bestanddeel | Hoeveelheid | eenheid | ||
brood units | 0.0 | |||
kilocalorieën | 880 | |||
kilojoules | 3686 | |||
eiwit | 0.25 | gr. | ||
vet | 99,5 | gr. | ||
koolhydraten | 0.00 | gr. | ||
alcohol | 0.00 | gr. | ||
water | 0.20 | gr. | ||
totale voedingsvezels | 0.00 | gr. | ||
cholesterol | 264 | mg. | ||
mineralen | 0.05 | gr. | ||
vitaminen | ||||
bestanddeel | hoeveelheid | eenheid | ||
Vitamine A Retinol | 0.85 | mg. | ||
vitamine D | 1.60 | µg | ||
Vitamine E actief. | 3.60 | mg. | ||
foliumzuur | 0.00 | µg | ||
vitamine B1 | 0.00 | mg. | ||
vitamine B2 | 0.00 | mg. | ||
vitamine B6 | 0.00 | mg. | ||
vitamine C | 0.00 | mg. | ||
a-tocoferol | 3.60 | mg. | ||
vitamine K | 8.00 | µg | ||
nicotinamide | µg | |||
pantotheenzuur | 0.01 | mg. | ||
biotine | 0.00 | µg | ||
vitamine B12 | 0.00 | µg | ||
retinol equivalent | 883 | µg | ||
ß-caroteen | 200 | µg | ||
niacine | 60 | µg | ||
vrij foliumzuur equivalent | µg | |||
vrij foliumzuur | µg | |||
Mineralen en sporenelementen | ||||
bestanddeel | hoeveelheid | eenheid | ||
natrium | 2.00 | mg. | ||
kalium | 3.00 | mg. | ||
magnesium | 1.00 | mg. | ||
calcium | 6.00 | mg. | ||
ijzer | 0.20 | mg. | ||
fosfor | 1.00 | mg. | ||
koperen | 10 | µg | ||
zink | 0.18 | mg. | ||
chloride | 28 | mg. | ||
fluoride | 30 | µg | ||
jodide | 0.50 | µg | ||
selenium | µg | |||
mangaan | 5.00 | µg | ||
zwavel | 1000 | µg | ||
aminozuren | ||||
bestanddeel | hoeveelheid | eenheid | ||
arginine | 8.00 | mg. | ||
cystine | 2.00 | mg. | ||
histidine | 6.00 | mg. | ||
isoleucine | 15 | mg. | ||
leucine | 23 | mg. | ||
lysine | 18 | mg. | ||
methionine | 6.00 | mg. | ||
fenylalanine | 12 | mg. | ||
threonine | 10 | mg. | ||
tryptofaan | 3.00 | mg. | ||
tyrosine | 12 | mg. | ||
Valin | 16 | mg. | ||
alanine | 8.00 | mg. | ||
asparagine | 19 | mg. | ||
glutaminezuur | 51 | mg. | ||
glycine | 5.00 | mg. | ||
proline | 23 | mg. | ||
Serin | 13 | mg. | ||
anderszins. essent. aminozuren | mg. | |||
essent. aminozuren | 131.00 | mg. | ||
anderszins. n. essent. aminozuren | mg. | |||
n. essent. aminozuren | 119.00 | mg. | ||
vetzuren | ||||
bestanddeel | hoeveelheid | eenheid | ||
Ges. Vetzuren | 62,65 | gr. | ||
meerv. onverzadigde. vetzuren | 2.25 | gr. | ||
enkelvoudig onverzadigde. vetzuren | 26,88 | gr. | ||
boterzuur | 3.82 | gr. | ||
capronzuur | 2.53 | gr. | ||
caprylzuur | 1,38 | gr. | ||
caprinezuur | 3.02 | gr. | ||
laurinezuur | 3.44 | gr. | ||
myristinezuur | 10,5 | gr. | ||
C15: O vetzuur | 1070 | mg. | ||
palmitinezuur | 26,48 | gr. | ||
margarinic | 639.00 | mg. | ||
stearinezuur | 9.61 | gr. | ||
arachidinezuur | 0.17 | gr. | ||
beheenzuur | 0.00 | gr. | ||
lignocerinezuur | 0.00 | mg. | ||
palmitoleïnezuur | 1.76 | gr. | ||
oliezuur | 21.92 | gr. | ||
eicosenoic | 0.10 | gr. | ||
C22: 1 vetzuur | 0.00 | gr. | ||
C14: 1 vetzuur | gr. | |||
C24: 1 vetzuur | 0.00 | gr. | ||
linolzuur | 1.76 | gr. | ||
linoleenzuur | 0.49 | gr. | ||
arachidonzuur | 0.00 | gr. | ||
C18: 4 vetzuur | gr. | |||
C20: 5 N-3 vetzuur | 0.00 | gr. | ||
C22: 5 N-3 vetzuur | 0.00 | gr. | ||
C22: 6 n-3 vetzuur | 0.00 | gr. | ||
C16: 2 vetzuur | gr. | |||
anderszins. verzadigde | mg. | |||
anders.enkelvoudig onverzadigde Vetzuren | mg. | |||
Nonadecatriensäure | mg. | |||
eicosadieenzuur | mg. | |||
eicosatrieenzuur | mg. | |||
docosadienoic | mg. | |||
Docosatriensäure | mg. | |||
docosatetraeenzuur | mg. | |||
anderszins. polyonverzadigde. vetzuren | mg. | |||
anderszins. SCFA | mg. | |||
kortketenige vetzuren | 6350 | mg. | ||
anderszins. middenlange keten vetzuren | mg. | |||
middellange keten vetzuren | 4400 | mg. | ||
anderszins. langketenige vetzuren | mg. | |||
langketenige vetzuren | 81035 | mg. | ||
Glycerol + lipiden | 5473 | mg. | ||
specifieke koolhydraten | ||||
bestanddeel | hoeveelheid | eenheid | ||
sorbitol | 0.00 | gr. | ||
glucose | 0.00 | gr. | ||
fructose | 0.00 | gr. | ||
sucrose | 0.00 | gr. | ||
lactose | 0.00 | gr. | ||
sterkte | 0.00 | gr. | ||
totaal suiker | 0.00 | gr. | ||
maltose | 0.00 | gr. | ||
galactose | 0.00 | gr. | ||
glycogeen | 0.00 | gr. | ||
pentosan | mg. | |||
hexosan | mg. | |||
cellulose | 0.00 | gr. | ||
polyuronzuren | 0.00 | mg. | ||
mannitol | 0.00 | gr. | ||
xylitol | 0.00 | mg. | ||
anderszins. suikeralcoholen | mg. | |||
Totaal suikeralcoholen | 0.00 | mg. | ||
anderszins. monosacchariden | mg. | |||
monosacchariden | mg. | |||
anderszins. disachariden | mg. | |||
disacchariden | mg. | |||
Oligosacchariden resorberen. | 0.00 | mg. | ||
Oligosachariden n. Resorberen. | 0.00 | mg. | ||
anderszins. polysachariden | mg. | |||
polysacchariden | mg. | |||
anders | ||||
bestanddeel | hoeveelheid | eenheid | ||
Fiber water-. | 0.00 | gr. | ||
Fiber w.onopl. | 0.00 | gr. | ||
lignine | 0.00 | mg. | ||
Purine stikstof | mg. | |||
keukenzout | 0.00 | gr. | ||
keukenafval | mg. | |||
anderszins. Eiwitten | mg. | |||
dierlijke eiwitten | mg. | |||
plantaardige eiwitten | mg. | |||
urinezuur | 0.00 | mg. | ||
anderszins. organische zuren | mg. | |||
Mol-Diff. Kation-anion | ma | |||
Stickstoffaktor | gr. | |||
hoeveelheid vetzuren | ||||
gehalte aan mineralen | ||||
P / S-verhouding | 0.04 | |||
Biolog. valentie | % | |||
fructose gratis brood units | ||||
gem. verbruik | mg. | |||
Allergenen en additieven | ||||
Allergeen / additief | E-nummer | |||
Melk en zuivelproducten (met inbegrip van lactose) | ||||
terug | ||||
| Producten | Ingrediënten | Informatie | Groothandel | © 2017 Voedingswaar.nl. Alle rechten voorbehouden. “Voedingswaar”, “Voedingswaar.nl”, |