Bakinstructie voor de bakker,  
 

 

Speltvolkorenbrood

Totaal graanhoeveelheid: 10 kg Spelt waarvan 1,5 kg Spelt-vlokken en 8,5 kg Spelt volkorenmeel
Begeleiding: éen staps zuurdesem

Zuurdesem:
Desem kultuur 200 gr. rijp tijd: 15 - 24 h
Speltvolkorenmeel 2000 gr. temperatuur 24°C
Water 2000 ml

Opzet:
Speltvlokken 1500 gr. rusttijd: 3 h
Water 3000 ml

Deeg:
Zuurdesem 4000 gr. Kneedtijd (kneder): 4 min. langzaam
Opzet 4500 gr. 2 min. snel
Speltvol-korenmeel 6500 gr. deeg rust: minimaal 40 min.
Zout 200 gr. deegtemperaturen: 23°C
Bio gist (biologisch) 100 gr. Ta: 185 - 190
Water 3500 ml
(eventueel tot
4000 ml)

Bakken: Met bijna vol gerezen blikken met veel stoom heet aanbakken, Trein na 3 min. trekken.

Tip! De volledige hoeveelheid vloeistof vóór het kneden in de kneedmachine gieten, niet meerdere malen water nagieten. Met speltdegen is het gevaar van overkneden groot, dus het deeg in het oog houden en de nooodzakelijke kneedtijd niet overschrijden.

Wijzigingen:

Speltbrood met zaden:
op 10 kg gemalen spelt 1500 gr. zaad mix (b.v.: gebroken lijnzaad, zonnebloem pitten, geroosterd sesamzaad) als basis aan het deeg toevoegen.

Spelt hennepbrood, erg lekker!!! :
in plaats van zaadmengsel 1500 gr. hennepzaad, gepeld.

klik hier voor een navigatievenster

We zouden het erg fijn vinden als u uw ervaringen, en kennis betreft spelt aan ons doormeeld ;-) Daar maken we een heleboel mensen blij mee.

 

Voedingswaar.nl
Binnenweg 185
2101JJ Heemstede
tel. 023-5404140
Email: klik hier

 

spelt broden in de oven
speltbrood in de oven

©2006 Voedingswaar.nl

klik hier voor een navigatievenster

home | navigatie | producten | bakken | bakmix | speltmeel | spelt | speltbrood | voor de bakker | informatie | contact | close


 
onze producten
onze ingrediënten
onze informatie
speltrecept
speltbrood mix
keurmerken
terug
sluit venster
klik hier voor een navigatievenster
   

klik hier om
online bestellen

Speltproducten
Spelt bakmix
Spelt pasta
Spaghetti
Grünkern
etc.

 
   
klik hier voor een navigatievenster
 
   

 

> Hoe we zelf bakken

> Speltrecept

> Informatie
over speltmeel

> Informatie
over spelt

 

 
klik hier voor een navigatievenster
klik hier voor een navigatievenster
   
klik hier voor een navigatievenster
klik hier voor een navigatievenster