Spelt Pasta  
 


Speltpasta's: Spelt Fettuccini, Spelt Macaroni, Spelt Spaghetti

Door: Barbara Hecht

De kansen zijn, dat u wellicht nog nooit gehoord heeft van volkoren Spelt Pasta. Gemaakt van het oude en heerlijk smakende en voedzame graan bekend als "Spelt," bevat deze pasta verrassend hoge hoeveelheden zowel vezels als proteïne.
Één bord volkoren Spelt pasta, verstrekt 50 procent van de dagelijks aanbevolen proteïne hoeveelheid voor vrouwen.
Daar boven op, bevat de zelfde hoeveelheid spelt pasta 15 gram vezels. Vergelijk dit met één middelgrote appel, welke enkel vier gram vezels bevat, of een 1/2 kop broccoli, wat ook afgewogen enkel vier gram vrijgeeft. Een halve kop wortelen bevat een luttele 3,4 gram vezels.

In aanvulling tot het hoge gehalte aan proteïne en vezels, zijn er andere voordelen aan Spelt pasta. Om te beginnen is het enorm smaakvol. Zijn milde, nootachtige smaak laat andere pasta's in vergelijking smakeloos lijken. Terwijl de smaak niet de pasta saus overheerst, is deze aanwezig. U hoeft geen kenner te zijn om het verschil te proeven.

Tot slot, zelfs als u onovertuigd blijft ondanks de vezels, proteïne waarde, en smaak, is er het feit dat de Spelt volkoren pasta, voor de wedstrijd, de keus is van vele atleten. Het biedt zowel snelle als de aanhoudende energie door het scala aan complexe koolhydraten, heeft het extra voedingswaarde in de vorm van proteïne en vezels, welke het onderscheidt zowel van andere pasta's als van "lege koolhydraten."

In geval u benieuwd bent wat spelt is, het is een oud graan dat oorspronkelijk gecultiveerd in Europa en het Middenoosten. Bekend als "Farro" in Italië, werd dit voedzame en smaakvolle graan tijdens de oudheid gebruikt om de Romeinse legioenen te voeden. Tot de ontwikkeling van het "moderne," makkelijk dorsende tarwe in de vroege jaren 1900, waren de "amberkleurige graanvelden" waarschijnlijk mais en Spelt. De Reden? Spelt verloor de voorkeur van boeren en molenaars omdat de taaie schil vereist dat het tweemaal wordt verwerkt: eerst om de schil te verwijderen, en nog eens om de korrel te malen.

Aldus begon de snelle neergang van een van de meest smaakvolle en veelzijdige granen ooit geproduceerd. Voor decennia, waren bijna de enige boeren die Spelt verbouwde groepen zoals Amish, die voor hun vee lang- de waarde van het verbouwen van Spelt erkend hebben. In tegenstelling tot tarwe en haver, kan het vee kan grote hoeveelheden Spelt eten zonder koliek te krijgen. Het relatieve gemak waarmee Spelt kan worden verteerd kan ook de reden zijn dat het zelfs door de meeste mensen kan worden gebruikt die voor tarwe allergisch zijn.

Voor wat andere gedachten over dieet en koolhydraten

Behoefte aan meer informatie? Wilt u Voedingswaar Spelt pasta proberen? Klik op de volgende links om meer te weten te komen, of om Voedingswaar Spelt pasta te bestellen.

| speltmeel | spelt | speltbakker | speltrecept | bakmix | spelt bakken | speltbrood | spelt muffin | spelt kruid muffin | spelt chocolade muffin | spelt bakken | home | top | close |

©2006 Voedingswaar.nl

klik hier voor een navigatievenster

 
onze producten
onze ingrediënten
onze informatie
speltmeel
spelt
speltbakker
speltrecept
bakmix
terug
sluit venster
klik hier voor een navigatievenster
   

klik hier om
online bestellen

Speltproducten
Spelt bakmix
Spelt pasta
Spaghetti
Grünkern
etc.

   
klik hier voor een navigatievenster
 
   

 

> spelt bakken

> speltbrood

> spelt muffin

> kruid muffin

> chocolade muffin

> bakken

> home

> top

 
klik hier voor een navigatievenster
klik hier voor een navigatievenster