Zetmeelvrij Ingemaakt Fruit, Product info.  
       
   
weck flessen en potten
   
 
 

Over Jam, vruchten-gelei, confiture, marmelade, ingekookte vruchtensaus -stroop en andere vruchtenpasta en vruchtenmoes.

In 1647 ontwikkelde de Franse fysicus Denis Papin een methode om o.a. fruit en vruchten te conserveren zodat seizoensproducten ook buiten het seizoen dat ze in de natuur voorkomen bewaard en gegeten konden worden. Ook fruit, groenten of vruchten die in een bepaalde streek niet voorkwamen konden zo zonder bederf vervoerd worden en buiten de streek of het gebied van oorsprong gegeten of verhandeld worden. Daardoor kunnen we nu streekproducten kopen uit heel het land.
Voor dat deze conserveringsmethode, ook wel inmaken genoemd, werd uitgevonden at men afhankelijk van de maand van het jaar, zeer eenzijdige voeding en was men genoodzaakt in de lente en zomer aan te sterken voordat de winter kwam.
Als de herfst voorbij was waren de producten met een hoog gehalte aan vitaminen en fruitsuikers op en moest men uitkijken niet ziek te worden bij gebrek aan gezonde voeding. Elk jaar vieren we heden ten dagen nog het arriveren van de appeltjes van oranje met de stoomboot uit Spanje. Zo staan de pakjes en cadeautjes die we elkaar aan het eind van het jaar geven symbool voor gezonde voeding en beterschap. Dit geeft wel te denken waarom er tegenwoordig op kerstavond cadeaus worden gegeven in plaats van wanneer Sinterklaas in het land is.

Vruchten voor de Jam
frambozen

nieuw assortiment confiture, saus, sap en stroop

Twee eeuwen nadat Denis Papin het verduurzamen, inmaken ofwel conserveren van levensmiddelen en voedingswaar door verhitting in kokende waterdamp met gebruikmaking van glazen of porseleinen potten uitvond, startte Johann Carl Weck, samen met koopman Georg van Eyck, het nu nog bestaande bedrijf: J. Weck GmbH en liet het merkteken „Weck“ wat we nu nog terugzien op weckpotten en weckglazen, vastleggen.
Zoals het woord conserven of conservenblikken al zegt, de blikjes of potten die we vandaag de dag in de supermarkt kunnen kopen worden alle volgens het systeem van Weck geproduceerd. De gevulde blikjes of potjes worden afgesloten in een ketel, ook wel weckketel of wecktoestel, met kokend water en stoom verhit, met als gevolg dat de inhoud eerst uitzet en bij afkoeling weer inkrimpt waardoor er een vacuüm ontstaat en de deksel als het ware op de pot gezogen wordt. Deze methode wordt bij de confiture, jam of saus bereiding nog steeds gebruikt en is de oorzaak waarom groente- of jampotjes zo moeilijk open gaan. Door de achterkant van een lepel of vork tussen de deksel en de pot te steken verbreekt het vacuüm en gaat de pot met jam of saus makkelijk open. Als de inhoud van een pot in een keer opgebruikt worden kan men ook een gat in de deksel prikken. Bij wecken wordt de inhoud van de pot of het blik afgesloten op temperatuur gebracht. Zo zijn fruit en groenten uit pot vaak net zo gezond als vers en blijven de belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen bewaard. Daarbij hoeven er bij wecken geen kunstmatige conserveringsmiddelen aan toe gevoegd te worden. Vroeger gebruikte men in plaats van een jampot een weckglas of weckflessen, met een glazen deksel, dat door gebruik van een gummiring luchtdicht kon worden afgesloten.


Nieuw in het assortiment: jam, sap, wijn, siroop, dessertsaus en stroop.

Biologische Confiture, Jam, Dessertsaus, Sappen en Vruchten-Stroop en -Wijn. Biologisch en ambachtelijk gemaakt streekproduct. Tarwe-zetmeelvrij. Gegarandeerd vrij van gluten en tarwe of tarwezetmeel.

Voor wie geen zin heeft om zelf fruit te plukken en in te maken of aan de slag te gaan met de jamfunctie op de broodbakmachine hebben we de volgende bio / eko producten aan onze winkel toegevoegd:

  • Jam & Confiture:                       190ml
    Aardbeien confirure
    Araniabessen (Appelbes) Confiture

    Bramenjam
    Cranberry (veenbes) jam
    Kruisbessen (gooseberry) jam
    Kweeperenjam
    Rabarberjam
    Pompoenenjam
    Kersenjam
    Duindoornjam
    Bosbessen confiture
    Frambozen confiture
    Kruisbes confiture
    Bramen confiture
    Rode bessen confiture
    Zwarte bessen confiture
    Pruimen confiture
    Appel confiture

  • Dessertsaus:                              250ml
    Aardbeiensaus
    Aroniabessensaus
    Bosbessensaus
    Zwarte-bessensaus

  • Vruchten Sappen:                     0,75L
    Aardbeiensap
    Aroniabessensap
    Bosbessensap
    Frambozensap
    Rode bessensap
    Zwarte bessensap
    Cranberrysap

  • Stroop, Vruchtenstroop:         0,25L
    Kersenstroop
    Aroniastroop

  • Siroop, Vruchtensiroop:           0,25L
    Aardbeiensiroop
    Aroniasiroop
    Zwarte bessensiroop
    Pruimensiroop
    Cranberrysiroop
    Frambozensiroop

  • Wijn, Vruchtenwijn:                  0,75L
    Vruchtenwijn Appel
    Vruchtenwijn Aroniabes
    Vruchtenwijn Braam
    Vruchtenwijn Bosbes
    Vruchtenwijn Framboos
    Vruchtenwijn Peer
    Vruchtenwijn Rode bes
    Vruchtenwijn Zarte bes

*vrij van tarwezetmeel of ander zetmeel en vrij van gluten

klik hier voor een navigatievenster
2006 Voedingswaar.nl
 
klik hier voor een navigatievenster
ingrediënten:
fruit, zetmeelvrij



zonder tarwezetmeel
zonder gluten

Voedingswaardentabel
klik hier voor een navigatievenster

Google
WWW www.voedingswaar.nl