22-07-2014       
 

De nieuwe speltoogst is binnen.
Vers geoogste spelt, vers gemalen speltgraan, Voedingswaar Speltgraan: Schwabenkorn en Bauländer Spelz, de soorten voor Voedingswaar Speltmeel.

Nieuwe Spelt-Oogst

Zoals elke herfst, heerst ook in dit jaar weer gespannen opwinding bij Voedingswaar: de nieuwe Spelt-oogst staat er aan te komen en in elk jaar word hier de levendige uitwisseling met de telersvereniging van de Schwäbische Alb in het kader van gesprekken aan de ronde tafel gezocht. De benodigde hoeveelheden voor het komende jaar heeft de Voedingswaar inkoop al aan de telersvereniging medegedeeld - maar of deze hoeveelheid ter beschikking staat, en hoe de finale prijs daarvoor er uitzien zal, dat staat nog open.
Vorig jaar was de situatie helaas weinig positief: dankzij sterke hagel-stormen in de late zomer, kwam het in het gebied rond om Reutlingen en Tübingen tot oogstuitvallen bij de bio-dynamische spelt voor de Voedingswaar deegwaren. De benodigde hoeveelheden voor het afgelopen jaar tot aan de volgende oogst konden dus niet volledig afgedekt worden. Dat is natuurlijk bitter, aangezien dit waarschijnlijk leveringsproblemen voor de Voedingswaar deegwaren betekend. En zoals dat met een beperkte hoeveelheid, maar een grote vraag of behoefte ook zo is, zal hier de prijs zeker ook stijgen. Wij hopen, dat het geen prijsverhogingen bij de eindverbruiker geven zal en wij een minimale prijsstijging met onze eigen inkomsten compenseren kunnen.
In de volgende dagen staan de gesprekken met de boeren van de telersvereniging op de agenda - wij houden u op de hoogte!

Nieuwe Spelt Oogst op akker van Voedingswaar
Nieuwe Spelt Oogst op de akker van Voedingswaar


Voedingswaar Spelt aus dem Biosphärengebiet Schwäbische Alb.

Voor Voedingswaar Spelt zijn uitsluitend oude, niet met tarwe gekruiste Zwitserse en Duitse speltsoorten toegelaten. Sinds 1996 behoren daartoe de beide Zwitserse soorten Oberkulmer Rotkorn (ORK) en Ostro (OST). En de Duitse soorten Schwabenkorn (SKO), Bauländer Spelz (BAU). In nood kunnen we nog het Zwitserse Ebners Rotkorn (ERK), of het Duitse Fuggers Babenhausener (FBH) spelt gebruiken.

Voedingswaar Spelt Oogst, Nieuwe graan oogst van Voedingswaar, 
aus dem Biosphärengebiet Schwäbische Alb, 
Schwabenkorn, SKO, Bauländer Spelz, BAU
Voedingswaar graan, aus dem Biosphärengebiet Schwäbische Alb

Home
klik hier voor een navigatievenster

Voedingswaar contact;

Voedingswaar.nl/contact

tel. 023-5404140
Email: klik hier

 
 
 
 

klik hier voor een navigatievenster

klik hier voor een navigatievenster

klik hier voor een navigatievenster

©2002-20016 Voedingswaar.nl

© 2016 Voedingswaar.nl. Alle rechten voorbehouden. “Voedingswaar”, “Voedingswaar.nl”, het “Voedingswaar logo”, het “Voedingswaar.nl script logo” en het design van de “Voedingswaar.nl” verpakking, “Voedingswaar Amandel Muffins”, “Voedingswaar Spelt Muffins”, “Voedingswaar Speculaas”, “Voedingswaar Spelt Speculaas”, “Spelt-O-Laas”, “Voedingswaar Sucanat”, “Sacanat-Spelt Voedingswaar” zijn gedeponeerde merken van Voedingswaar, Voedingswaar.nl.

NB:
Voedingswaar staat niet in het Woordenboek der Nederlandsche Taal
Voedingswaar is een merknaam en het woord voedingswaar staat als zodanig niet in het Nederlands Woordenboek en ook niet het groene boekje of het witte boekje.
Wellicht verwarrend "voedingswaren" is wel een Nederlands woord.

klik hier voor een navigatievenster klik hier voor een navigatievenster